Lastbilschassier

Hemsidor och annonssidor på nätet är en riktig guldgruva för dig som är på jakt efter lastbilschassier. Där kan du finna många företag som både köper och säljer begagnade lastbilschassier. Precis som i alla branscher, kan det löna sig att köpa begagnat men du bör känna till vad du ska leta efter och endast välja seriösa handlare för att inte bli lurad. Tyvärr finns det privatpersoner och företag som mixtrar med fordonens kilometerräknare. Självklart är de allra flesta handlare seriösa men det finns, som sagt, de som dessvärre är oärliga. Om du är ute efter ett nytt eller begagnat chassi, finner du tips i denna artikel.

Lastbilschassier från Volvo är populära

Lastbilschassier är en stor kostnad

Stora investeringar kräver mer eftertanke före köp. Att köpa begagnade lastbilschassier är ofta ett billigare alternativ än att köpa helt nya. En ny lastbil kan kosta ett par miljoner kronor. Som för de flesta fordon, sjunker värdet relativt snabbt efter det att de rullat ute på vägarna ett tag. Lastbilar är robusta fordon som är byggda för att klara av att köras många mil, därför kan du som vill satsa på begagnat göra en riktigt bra affär. Tunga lastbilar kan ha gått hundratals mil och ändå bara vara några år gamla. Lätta lastbilar brukar vanligtvis inte ha kört riktigt så långt men ändå ha rullat respektabla sträckor.

Att som konsument vara medveten om det faktum att ett begagnat fordon inte kommer att hålla lika länge som ett nytt, är viktigt för att inte ha orealistiska förväntningar. Man måste också väga in priset när man funderar på att köpa gammalt eller nytt. Om du letar efter lastbilschassier som är begagnade, rekommenderar vi carnila.se som endast säljer fordon som har en full dokumentation om dess tidigare historia. Då kan du som ny köpare känna dig trygg. Ytterligare en näthandelsplats för begagnade fordon är trailerbeg.se. De erbjuder det mesta inom lastbilar och har en mycket bra och överskådlig hemsida. Sidan fungerar som en samlingsplats för olika företag inom fordonsbranschen.

Nya lastbilschassin på nätet

Självklart finns det också möjlighet att köpa nya lastbilschassier på nätet. Iveco.se säljer både nya och begagnade chassin av sitt egna märke. Den senaste modellen heter Iveco Daily Euro 6 och har nyligen uppdaterats med en bekvämare och tystare förarhytt. Växellådan HI-MATIC ger dig ännu större körglädje än innan. Som om det inte vore nog, har du också möjlighet att koppla in alla dina enheter såsom smartphone eller surfplatta. Tekniken blir till en integrerad del av ditt arbete som hjälper dig att exempelvis hålla kontakten med kontoret. Iveco erbjuder även en förarassistent om du laddar ner deras app till dina enheter. Då kan du exempelvis få förslag på färdväg.

En av de största svenska tillverkarna av lastbilschassier är Volvo, och de har återförsäljare över hela landet. För att få en överblick av deras olika lastbilschassier innan du besöker en butik, kan du ta en närmare titt på volvotrucks.se. Sidan är också lämplig för dig som inte vet vilken typ av fordon du är ute efter, eftersom du där kan läsa om varje modell. Volvo FM är serien som exempelvis lämpar sig för stadsdistribution då bilarna är mindre, lättare och smidigare än FH-sortimentet. FH-bilarna är robusta med extra stor förarhytt och passar vid långresor både inom landet och utomlands. Ett annat förslag på tillverkare av chassin är Scania. Hösten år 2016 presenterade de en nysatsning där fordonen är utrustade med ny teknik såsom digitalisering och energieffektiva system. Du finner märkets sortiment på shop.scania.se.

Mängder av säljare

För den som vill finna lastbilschassier över nätet, är det i stort sett bara att börja leta eftersom det kryllar av säljare online. Innan du besöker en säljsida, kan det vara en god idé att ha en klar bild av vad du egentligen söker. Du bör även ha räknat på om det lönar sig att investera i begagnade lastbilschassier eller om du hellre vill satsa på nytt. Kontrollera säljaren noggrant och välj en seriös sådan som kan uppvisa bilens historia för att du inte ska bli lurad. Ytterligare ett tips på en bra sida, där du måste vara registrerad användare för att få köpa eller sälja, är mascus.se. Den har vuxit till världens största handelsplats på nätet för tunga fordon.